Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Blog Article
Akaryakıt istasyonlarında yapılan satılar esnasında, pompalarla bağlantılı ödeme cihazları marifetiyle taşıt bilgileri kendiliğinden olarak sisteme iletilir.
Isticar yolu ile elde edilmiş olsun evet da medarımaişetletmeye dahil olsun bütün iş midein kullanılan cihazlar midein UTS son kayıt tarihi 31.
Vergi İndirimleri: UTTS’ye intibak sağlayıcı kârletmeler, yakıt giderlerini mevhibe matrahından indirebilecektir.
TTS sistemi kurulumunda, araca monte edilen bir aygıt veya plaka tanılamamlama sistemi bulunur. Bu yöntem sayesinde, boşlukç akaryakıt istasyonuna vardığında tanılamamlanır ve otomatik olarak kayda cebinır.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS), akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen akaryakıt satış işlemlerinde pompalara bağlamlı bulunan ödeme kaydedici cihazlara taşıt plaka bilgilerinin otomatik aktarılmasını sağlayan yeni ve teknolojik bir sistemdir.
Akaryakıt Tevzi Şirketleri aracılığıyla sağlanan Taşıt Teşhisma Sistemi kullanılan, isticar vasıtasıyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en az bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Mesafelik 2024’e denli TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir tadil örgülmamıştır.
Akaryakıt çalımı esnasında, akaryakıt pompalarına ağırlıklan taşıt teşhisma şarkıcı aygıtı ile taşıtların depolarına takılan taşıt teşhisma birimlerinin elektronik more info olarak haberleşmesi ile taşıtın plaka bilgisi, YN Pompa ÖKC’lere otomatik olarak aktarılacak ve plaka bilgisinin elle girilmesi nazire konusu olmayacaktır.
' veya here 'Taşıt tanıma sistemi ne mesleke yarar?' üzere sorular kontrol motorlarında antraktştırılıyor. Peki, Taşıt teşhisma sistemi nedir, nerelerde kullanılır, nereden taktırılır, avantajları neler? İşte, taşıt tanıma sistemi için tasa edilenler
Bu dü birim ortada sağlanan done aktarımı sayesinde, plakaların elle girilmesi gerekmeyecek, böylelikle kişi hatası yahut suistimal riski ortadan kalkacak.
Önemli not: Mahrukat dolumu tamamlandığında UTTS Satış Makbuzi oluşturulur ve bütün hizmetlemler eş zamanlı olarak Gelir İdaresi Mirkanlığı data tabanına aktarılır. Bu model sebebiyle plaka bilgilerinin manuel girişi ortadan kalkıyor ve algı eminği sağlamlanıyor.
Bu teamüllemleri tamamladıktan sonrasında, taşıt sahibine endamsız mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş işçiliklemini tamamlamış oluyor.
TTB ve sair ekipmanlar yardımıyla, pompa yazıcı kasalara plaka bilgisi otomatik olarak iletilerek manuel girişler engellenecek.
Ulusal Taşıt Teşhisma sistemi Uygulama Genel Tebliği belirlenen lakinçlar doğrultusunda 2023 ulusal taşıt tanıma sistemi utts kayıt yılından itibaren yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya kellelanmıştır.
Akaryakıt Tevzi Şirketleri aracılığıyla katkısızlanan Taşıt Tanılamama Sistemi kullanılan, isticar kanalıyla edinilen veya teamülletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en azca bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 çatlak 2024’e kadar TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir değişiklik yapılmamıştır.